»Jeg kan jo ikke gøre meget andet end at yde mit bedste«

Tidligere vinder af Danmarks Bedste Lærling, Anders Ebbekær Pedersen, skal om kort tid dyste mod landbrugsmaskinmekanikere fra otte andre lande under EuroSkills i Gøteborg.

Da Anders Ebbekær Pedersen fra Rødding for to år siden stod med pokalen som vinder af konkurrencen Danmarks Bedste Lærling, vidste han næppe, at hæderen ville sende ham ud i en dyst mod nogle af Europas bedste landbrugsmaskinmekanikere. Men det er netop, hvad der sker nu, hvor 23-årige Anders Ebbekær Pedersen i de første dage i december stiller op til EuroSkills i Göteborg i Sverige.

Anders Ebbekær Pedersen blev udtaget netop fordi han vandt Danmarks Bedste Lærling i 2014. Det var Dansk Maskinhandlerforening, der opfordrede ham til at stille op i EuroSkills, hvor han kommer til at dyste mod andre unge landbrugsmaskinmekanikere fra otte europæiske lande. Og lige nu er det som om, spændingen er ved at indfinde sig hos den unge landbrugsmaskinmekaniker, der i februar i år blev ansat hos Brdr. Holst Sørensen i Obbekær ved Ribe.

»Ja, jeg er spændt og er nok ved at få lidt sommerfugle i maven her, hvor det nærmer sig, Men jeg kan jo ikke gøre så meget andet, end at yde mit bedste,« siger Anders Pedersen, da vi møder ham i værkstedet hos Brdr. Holst Sørensen.

En udfordring

Før det går løs har han tænkt sig at repetere noget af det, han har lært på skolen og ikke mindst forberede sig inden for fejlfindingsprogrammer. Opgaverne, formentlig seks i alt på de tre dage, kendes ikke endnu, men det kan være ting, der skal løses på både traktorer, pressere, mejetærskere eller teleskoplæssere.

»Opgaverne kan variere lige fra fejlfinding til korrekt efterspænding af et redskab,« siger Anders Ebbekær Pedersen, der regner med, at det bliver New Holland maskiner, der skal arbejdes på under konkurrencen i Sverige - men det skræmmer ham nu ikke, selv om han til daglig mest arbejder med Case IH.

»Men det er da lidt en udfordring. Jeg går selvfølgelig efter at vinde, men prøver ikke at sætte for høje forventninger. Jeg tager det, som det kommer,« siger Anders Pedersen, der har stået i lære hos TBS Maskinpower i Brørup, hvor han blev udlært forrige sommer. Dernæst fulgte nogle måneder i Australien - dels en rundrejse, dels arbejde på en farm.

Familieinteresse

Hans deltagelse vækker også glæde på hans arbejdsplads.

»Det er positivt for virksomheden, og Anders er en person, der interesserer sig meget for faget,« siger værkfører Lars Andersen, der selv tog kontakt til Anders Pedersen, da han var blevet udlært. Det var dog ikke, fordi Anders Pedersen havde fået titlen Danmarks Bedste Lærling.

Anders Ebbekær Pedersen, der også er aktiv i traktortræk teamet Back In Business, har ikke sin interesse for landbrugsmaskiner fra fremmede. Hans farfar var landmand, og både hans far og bror er landbrugsmaskinmekanikere.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle