Økologisk brancheaftale

Brancheaftalen om supplerende regler for produktion af økologisk mælk og kød fra bedrifter med kvæg bliver også videreført i det nye kontrolår 2012/13.

Mejerierne med økologisk mælk, Mejeriforeningen, slagteriet Friland, Økologisk Landsforening samt Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer. står bag aftalen, sikrer de danske særregler for økologisk produktion efter indførelsen af fælles EU-økologiregler i 2009. Brancheaftalen kontrolleres af NaturErhvervstyrelsen via stikprøvekontrol.

.Det er besluttet på et møde mellem brancheaftalens deltagere, dvs. mejerierne med økologisk mælk, Mejeriforeningen, slagteriet Friland, Økologisk Landsforening samt Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer. Den daglige administration af aftalen varetages af Landbrug & Fødevarer.Brancheaftalen blev oprettet i forbindelse med, at der i 2009 blev indført fælles EU-økologiregler, og hvor erhvervet ønskede at opretholde de hidtidige gældende danske særregler for produktion af økologisk mælk og kød fra kvægbedrifter. Brancheaftalen kontrolleres af NaturErhvervstyrelsen via stikprøvekontrol.Brancheaftalen indeholder seks punkter, bl.a. forbud mod at landmanden selv må foretage medicinsk efterbehandling af dyr, maximalt tilførsel af kvælstof på 140 kg pr. ha. samt forbud mod eksport af kalve under tre mdr.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle