Økologiske æbler testet helt fri for Boxer

Ingen rester af produlfocarb i tre testrunder af æbler, som er foretaget af Gasa Nord Grønt.

»Det er fantastisk. Det tyder på, at de konventionelle landmænd har taget ansvar, og det er meget positivt.«

Sådan kommenterer formanden for Landbrug & Fødevarers Økologisektion, Uffe Bie, nye testresultater fra Gasa Nord Grønt, som viser et stort rundt 0 - nul - hvad angår fund af prosulfocarb i årets avl af økologiske æbler.

Dermed synes der ikke at være risiko for, at økologiske frugtavlere lider tab, fordi de må sælge deres frugt som konventionel, som det skete sidste år.

Planen er den rette vej

I alt er både økologiske og konventionelle æbler testet for 194 forskellige pesticider, og i tre testrunder fra tre-fire skiftende steder i ugerne 39, 40 og 41 er der ikke fundet rester af nogen art, oplyser kvalitetschef Svend Jensen, Gasa Nord Grønt.

»Vi er meget glade for resultaterne - også selv om de giver ikke fuld garanti imod, at man senere kan finde lidt rester i økologisk frugt i butikkerne,« siger Svend Jensen.

»Og vi er taknemmelige over for de konventionelle landmænd, som har taget handlingsplanen til forebyggelse af afdrift til sig. Vi er sikre på, at planen er den rette vej til at undgå tab af pesticider til omgivelserne.«

Gasa Nord Grønt tager endnu en runde af test i uge 42, og ifølge kvalitetschefen vil test for pesticidrester blive gentaget til næste år.

»I første omgang ser vi på æbler, men hvis der findes rester i andre arter, vil vi også tage fat på dem,« siger han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle