1.600 køer frosset ihjel i USA

I USA er 1.600 malkekøer omkommet efter en snestorm.

Mælkeproducenter i staten Washington i USA melder om 1.600 døde køer efter en usædvanligt kraftig snestorm. Størstedelen af køerne døde af kulde, eller af at blive mast af andre køer, der bissede. Stormen efterlod mellem 45 og 60 centimeter sne i Yakima Valley-området. Området ligger i det centrale Washington og får ellers sjældent sne og kun lidt regn hvert år. Så snestormen kom meget overraskende for mælkeproducenterne, og ’Dairy Farmers of Washington’ (DFW) melder om landmænd, der stablede halmballer, tønder og andet omkring de ofte åbne stalde i et forsøg på at skærme dyrene.

Foruden problemer med at skærme kvæget for elementernes rasen har landmændene i staten også problemer med at holde vejene åbne, så mælkebilerne kan afhente mælken. Desuden kæmper de ramte mælkeproducenter nu med at bortskaffe de døde dyr på forsvarlig vis og med at holde mejerierne kørende med de resterende køer.

DFW forventer det værste, idet de amerikanske mælkeproducenter i forvejen er pressede.

»Disse tab kommer på et i forvejen kritisk tidspunkt, da de fleste mælkeproducenter kæmper for at overleve på et ustabilt marked. Det her vejr vil have langvarige økonomiske og følelsesmæssige konsekvenser for mælkeproducenter over hele Washington«, siger foreningen i en pressemeddelelse.

Washingtons guvernør, Jay Inslee, har erklæret undtagelsestilstand i staten, og der var op til denne weekend stormvarsel.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle