Hun gør æbler til »måltidsmost«

Hvis en lokal producent har en idé til et produkt, hjælper Henriette Winther med at gøre den til virkelighed. Hun er fødevarerådgiver - og tilmed om det, der står hende nærmest, nemlig økologi.

»Det er altid utroligt spændende og berigende at møde økologiske producenter og høre om deres drømme,« siger hun og mindes en gammel tur til Strynø.

»For nogle år siden samarbejdede jeg med en producent på Strynø, som havde en æbleplantage. Hun plantede nogle anderledes æbler, franske cideræbler, som jeg var ovre at prøvesmage. Det var helt fantastisk. Gyldent og tyktflydende som honning,« siger Henriette Winther, som bagefter hjalp med at udvikle syv forskellige såkaldte »måltidsmoster«.

»Det gør mig enormt glad, når mit arbejde bærer frugt, som når jeg går ned i Emmerys og kan se »Rillette« på hylderne,« siger hun.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle