John Deere 7.280R er Årets Traktor i Danmark 2012

John Deere 7.280R er sikker vinder af LandbrugsAvisens og Traktortechs læserafstemning om Årets Traktor i Danmark.

Der skal intet målfoto til for at afsløre, hvilken traktor læserne mener fortjener titlen Årets Traktor i Danmark 2012. Næsten hver tredje, eller 27,4 procent af de i alt 343 afgivne stemmer, pegede nemlig på John Deere 7.280R. Det giver et solidt forspring til nummer to i afstemningen, som fik 19,8 procent af stemmerne.

Traktoren er den stærkeste model i den nye 7R-traktorserie fra Waterloo i USA. Selvom den er kortere end 7030-traktorerne, som den afløser, så er dens ydelse skudt kraftigt i vejret. Så meget at den med boost yder 306 hk, og derfor overlapper den mindste model i den store 8R-serie.

I konkurrencen var 7.280R oppe imod et stærkt felt med mange spændende nye traktorer. Den var således ikke ene om at have mange heste og meget udstyr i forhold til sin størrelse. Omvendt er det den eneste af de større kandidater, som ikke anvender AdBlue, og altså fortsat blot lever af diesel selvom den opfylder de nye strenge Tier4-emissionskrav.

Afløser populær 7930

Hos Nellemann Agro glæder det produktchef Torben Ravnshøj, at læserne stemte deres traktor til tops. Han mener, det kan skyldes, at 7R.280 afløser den populære 7930, og samtidig bringer en masse ændringer og forbedringer med sig, som danske landmænd har efterspurgt.

»Traktoren er blevet mere alsidig. Den nye frontlift giver en mere kompakt traktorkonstruktion med mulighed for større hjulmontering,« forklarer han og tilføjer: »Samtidig har vi nu muligheden for affjedret kabine, og armlænsskærmen er blevet opdateret, så man både kan køre autostyring og Isobus uden at have flere skærme i traktoren.«

Torben Ravnshøj forventer, at det netop er denne topmodel der bliver storsællert i serien, og at langt de fleste af 7R-modellerne - ligesom med forgængerne - vil blive solgt med trinløs transmission. 7.280R fås da også kun med denne transmission, mens en ny variant af geartransmissionen tilbydes til de mindste modeller i serien. Det drejer sig om typen CommandQuad, der automatisk kan skifte både gear og grupper under kørslen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle