DEBAT

DR skulle skamme sig! Midt i uge 50, 2012, havde P4 inviteret forfatter og debattør Kjeld Hansen ind til i en hel time uafbrudt at rakke landbruget ned med flere påstande, og hvad jeg vil kalde direkte løgne. Helt uden modkandidat til at svare på angrebene.

Et emne var: Hvad får skatteborgerne for de syv mia., de indbetaler til EU, og som landbruget får tilbage i støtte til en ødelagt natur? En direkte løgn! EU-støtten er skattepligtig, så hvis ikke den investeres i produktionsapparatet, kan 50 pct. gå til skat. Derudover får skatteborgerne en fødevareproduktion og eksport, der pt. er 125 mia. værd. Kan Danmark undvære det? Hvad får eksempelvis skatteborgerne for at redde Danske Bank og andre banker, som har formøblet småsparernes og småaktionærernes penge ud i spekulationer i den blå luft i Irland?

Vil en landmand låne penge til en ny stald, bedre miljø og lol-pligtig dyrevelfærd, skal han stille med godkendt projekt, kautionister og sikkerhed i hus og hjem og sine forældre og bedsteforældre med.

Videre påstod Kjeld Hansen, at Danmark har en større andel af jord under plov end noget andet land. En urimelig påstand og sammenligning. Vi er jo et lille land, hvor jorden kan dyrkes - undtagen motorveje, klitter, søer, skove og bebyggede områder. Det gir da ingen mening at sammenligne os med lande med store bjergområder, fjelde og store skove i kuperede områder - større end flere gange Danmark. Han harcelerede også over landbrugets store gæld, men det skyldes jo investeringer i fremtidens produktion med alle de love, der efterhånden er forbundet med at drive landbrug i Danmark.

Hvad får eksempelvis skatteborgerne for at redde Danske Bank og andre banker, som har formøblet småsparernes og småaktionærernes penge ud i spekulationer i den blå luft i Irland?Aksel V. Jørgensen, Torpmaglevejen 78, 3390 Hundested

Og landbruget skulle lægges om til økologisk produktion. Det var jo det, vi havde for 50 år siden, hvor vi havde små og mellemstore landbrug med de dyr, der passede til jordtilliggendet. De blev kvalt ved, at landbruget blev holdt uden for pristalsstigningen med stigende omkostninger og ejendomskatter, som en produktion til verdensmarkedspriser ikke dækkede. 200.000 måtte forlade det forholdsvis økologiske landbrug, og LO-bos Thomas Nielsen stod 1. maj på kongressen og skreg: Vi har sejret ad helvede til, og landbruget rager mig en høstblomst, de kan jo bare rationalisere sig ud af problemerne. Hvorfor imødegår vore organisationer ikke så uhyrlige påstande?

(Forkortet af redaktionen)

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle