Opret en statslig jordfond til køb af vådområder

Østlige Øers Landboforeninger bakker om en jordfond, som kan købe 50.000 hektar lavbundet jord.

En statslig jordfond til opkøb af 50.000 hektar lavbundet jord vil have bedre miljøeffekt end ti meter-bræmmer langs vandløb, mener formanden for Østlige Øers Landboforeninger, Povl Fritzner.

Ved foreningens årsmøde i mandags talte Povl Fritzner for opbakning til socialdemokraten Palle Graversgaards forslag om en statslig jordfond, som kan stå for opkøb af jord til natur- og miljøformål.

"Hvis vi vil have en effektiv miljøindsats, er det oplagt, at landmændene frivilligt kan sælge lavtliggende omdriftsarealer til staten. Det vil være miljømæssigt effektivt og yderligere give mulighed for større sammenhængende grønne korridorer i landskabet," sagde Povl Fritzner.

Han mente, at det statslige opkøb af jord vil være et meget bedre bidrag til natur- og miljøindsatsen end den forrige regerings forslag om ti meter-bræmmer langs 7.300 kilometer vandløb.

Savner bud fra regeringen

Povl Fritzner efterlyste bud fra regeringen på udvikling af vækst og beskæftigelse - især i landbruget.

"Regeringen har senest meldt, at landbruget skal omstilles. Men hvad er det helt præcist, vi skal omstilles til? vi ønsker at opretholde en innovativ, dansk landbrugsproduktion, hvor vi er helt i top med sunde fødevarer, grøn energi og dyrevelfærd," sagde ØØL's formand på årsmødet.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle