Bestseller-ejer taber millioner på eget gods

Bestseller-familien Holch Povlsen har i 2019, ligesom med tørken i 2018, tabt penge på sit landbrug på Gyllingnæs Gods.

Det har krævet dybe lommer for familien Holch Povlsen at drive godset Gyllignæs ved Horsens Fjord de sidste par år.

I 2019 endte regnskabet med et underskud på -1,2 mio. kr. før skat, og et minus på -893.600 på bundlinjen for herregården, der er en del af De 5 Gaarde. Sammenlignet med sidste års minus på -4,7 mio. kr., må underskuddet for 2019 siges at være i den mindre klasse.

Samlet set har godset kostet familien, der står bag milliardkoncernen Bestseller, over 25,5 mio. siden 2012, viser regnskaberne. 

Af regnskabet fremgår det da også, at ledelsen anser resultatet som tilfredsstillende.

Godset er i alt på 616 hektar, heraf 163 hektar skov. Derudover drives der planteavl, kvægproduktion samt udlejning af bygninger. Gyllingnæs kommer ud af 2019 med en bruttofortjeneste på 11,7 mio. kr., et driftsreulstat på -1,3 mio. kr. og en egenkapital på 199,9 mio. kr.

Ud over udgifterne til personale, er det især millionstore af- og nedskrivninger, som koster på regnskabet.

Gyllingnæs blev i 1995 overtaget af Troels Holck Povlsen, som ejer Bestseller-koncernen med tøjmærkerne Vero Moda og Only. Troels Holck Povlsen ejer desuden herregården Constantinsborg. De to herregårde indgår med Schackenborg i markedsføringssamarbejdet De 5 Gaarde.

Det er Troels Holck Povlsens kone, Merete Bech Povlsen, der står for den daglige drift og er direktør på Gyllingnæs. Hun er mor til Anders Holch Povlsen, der i dag ejer Bestseller-koncernen. Han er også formand for bestyrelsen på Gyllingnæs.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle