Borgmester: "Det er næsten lige som at drive landbrug"

Landmand Hans Luunbjerg, har i de sidste fire år været borgmester i Kerteminde Kommune, så hans landbrug gik fra at være en fuldtidsbeskæftigelse til en deltidsbeskæftigelse.

De sidste fire år har landmand Hans Luunbjerg, der ejer Kejrup Gods, siddet på borgmesterposten i Kerteminde Kommune. Kommunen, som Landbrugsavisen.dk har besøgt i anledning af valgdagen, har været særligt presset på økonomien - og vil fortsat være det i næste valgperiode, siger borgmesteren. 

"Det er næsten lige som at drive landbrug – det er økonomisk styring af udgifterne, og så skal vi forsøge at være kreative i forhold til at skaffe flere indtægter uden at hæve skatten", siger Hans Luunbjerg, planteavler og borgmester i Kerteminde Kommune.

Hans Luunbjerg blev valgt ind i byrådet for 12 år siden og blev borgmester for fire år siden, selvom Venstre ikke er største parti i kommunen.

"Jeg tror, at mine chancer er rimelige. I Kerteminde har vi ikke så meget rød mod blå blok – der er det lidt mere blandet. Venstre står jo sådan set ikke specielt stærkt. Sådan som det er i dag har vi fire pladser ud af 25, så jeg håber da på, at vi kunne gå lidt frem, og det skulle da forhåbentligt også gøre, at mine muligheder for at fortsætte som borgmester stadig er gode, når vi kommer til aftenen", siger Hans Luunbjerg.

Mens han har siddet i borgmesterstolen, har han ikke haft tid til at drive sit landbrug på Kejrup Gods, der er på 204 hektar. 

"Jeg har haft nogen til at passe det for mig, så jeg har været ferieafløser og den slags. Så for fire år siden ansatte jeg en til at udføre det arbejde, jeg plejede. Og så hjælper jeg til i det omfang, jeg nu kan i weekenderne og i sommerferien med høsten. Så jeg er deltidslandmand nu", siger Hans Luunbjerg.

Indimellem savner han at arbejde som landmand på fuld tid. 

"Jeg synes for eksempel, at i august, hvor det er høstvejr, så er det mindre interessant at stå inde på borgmesterkontoret og tale om ting, som ikke har med landbrug at gøre", siger han.

Den 46-årige landmand overtog godset efter sin moster.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle