Brand gjorde mejetærsker ukampdygtig i 14 dage - gode naboer hjalp

På Vanggaard i Harlev ved Århus, har høsten i år været udfordret af andre ting end vejret.

Da Kristian Søbergs mejetærsker fik brandskade var gode råd dyre, heldigvis kom hans naboer ham til undsætning.

"På grund af en brandskade i vores egen mejetærsker har den været ukampdygtig i mere end 14 dage, og vi har derfor været afhængige af, at gode naboer, med ledig mejetærskerkapacitet, har villet hjælpe til med at redde høsten. Denne hjælp har vi været meget taknemmelig for", fortæller Kristian Søberg.

På billedet ses Kristian Søbergs nabo Jens med sin Claas-mejetærsker og bedriftens egen Massey Fergusson.

"Langt om længe blev vores mejetærsker klar til den sidste høstdag, hvor den lige nåede at tage nogle få hektar, inden vi fik ophøstet. Denne dag var også årets bedste høstdag med over 20 grader, høj sol og blæst. Vi blev færdige lige før kl. 19.00, hvor duggen begyndte at falde. Dagen efter kom regnen", oplyser Kristian Søberg, som samtidig gerne vil sende en stor tak til alle dem, der var med til at få høsten i hus.

"Tak til alle der har hjulpet med at få høsten reddet, selv om det på et tidspunkt så rigtigt træls ud. Tak til alle lige fra medhjælpere, kornvognschauffører til mekaniker og ikke mindst dem der har været så søde at proviantere os travle høstfolk. Uden dem ville høsten ikke blive den samme!", lyder det fra Kristian Søberg.

Store grupper af landmænd besøgte Folketinget 19. november · 07:37

Vårbyggen blev høstet med en vandprocent på 15 procent og udbyttet lå, ifølge brovægten, på lidt over syv ton pr. hektar.

Kristian Søberg deltager i Skyd høsten bedst med de indsendte billede. Skyd høsten 2017 er slut for i år og vinderne offentliggøres torsdag den 21. september.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

 

Mere om temaet

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu