Christian Lund: Få tjekket om jorden opfylder paragraf-3 krav

Christian Lund opfordrer landmændene til at få tjekket om deres jord opfylder kravene til paragraf-3 områder.

"Det er bare endnu en omkostning de lægger ud på landmændene", siger kvægformand Christian Lund om det forbud mod at sprøjte, pløje og gøde beskyttede naturområder som et flertal i Folketinget har vedtaget torsdag.

Et område på i alt 37.000 hektar rundt i landet  skal ifølge forslaget råde bod på, at mange af Danmarks fugle, insekter, padder, sommerfugle og vilde blomster er i tilbagegang og mangler levesteder.

Der er tale om erstatningsfri regulering, og fra landbrugets side går kritikken især på, at der i langt de fleste tilfælde ikke følger nogen form for kompensation med til de landmænd, der bliver ramt af forbuddet.

Christian Lund pointerer, at der med forslaget kommer endnu mere pres på de jorde, der skal give landmændene foder til køerne.

"Det er en stor udfordring for mange landmænd og mange af områderne ligger netop i vestjylland, hvor der også er mange kvæggårde, men man har ikke lytte til os og hvad det har af konsekvenser. Jeg havde håbet på noget sund fornuft", siger han.

Få det tjekket

Christian Lund opfordrer landmændene til få tjekket om deres jorde virkelig opfylder kravene til paragraf -3 arealer.

"Jeg vil virkelig opfordre til at man får tjekket, om der virkelig er de arter, der gør at området har særlig naturværdi", siger han.

Forbuddet træder i kraft den 1. juli 2022 og først derefter vil de hårdest ramte landmænd få en vurdering af, om de er "hårdt nok" ramt til at blive eksproprieret.

 

 

 

 

Emneord

politik

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle