Dagplejemor tager børnene med i marken: "De skal opleve høsten"

Tove Jensen tog forleden fire af sine dagplejebørn med ud i marken for at opleve årets høst.

"Når man kun er to år gammel, så er kan sådan en mejetærsker være både spændende, men også lidt skræmmende", fortæller Tove Jensen, som forleden havde fire af sine dagplejebørn med i marken.

Tove Jensens mand Emil er deltidslandmand og driver ved siden af jobbet som specialarbejder på Letbæk plast i Tistrup, 40 hektar planteavl. Derudover er der på bedriften 25 emmentaler amme kvier og kalve.

"Vi købte gården i frihandel i 1988 og min mand drev den som fuldtids kvægbrug indtil 2012, så de 25 amme køer er i dag bare hygge", fortæller Tove Jensen, der selv er dagplejemor.

Mejetærskeren larmer

Forleden skulle parret have høstet deres 15 hektar vårbyg, en begivenhed som Tove Jensen syntes dagplejebørnene også skulle opleve.

"Vi plejer at tage ud og spise frokost sammen med markfolkene, når der høstes, men i år blev det mere til leg og hygge. At kunne løbe rundt og lege i marken og samtidig se den kæmpestore maskine arbejde, er jo lige noget for sådan fire små drenge og de skulle da også lige prøve om de ikke kunne få rundballen til at trille", siger Tove Jensen og fortæller at de fire drenge Jeppe, Mathias, Sylvester og Lukas syntes det var mægtig spændende at være med.

"De vil gerne op og sidde i mejetærskeren, når den altså holder stille. Hvis den er i gang, så larmer den for meget og så bliver de bange. Det tør man altså ikke, når man ikke er ældre", forklarer hun.

De fire drenge er dog ikke blevet helt skræmt væk.

"De går stadig og lytter efter mejetærskeren, de forstår jo ikke helt at vi er færdige med at høste", siger Tove Jensen med et smil.

100 milliliter regn

Tove og Emil Jensen høster ikke selv, men lader den lokale maskinstation klarer arbejdet med at høste og presse halm.

"Høsten er som sådan gået fint, da vi ikke selv skal knokle, men det har været en udfordring med al den regn vi pludselig fik. I weekenden op til fik vi omkring 100 milimeter regn. Det er kun fordi vi ikke har større areal, at vi har kunne få høsten hjem, ellers tror jeg næsten at kornet ville stå der endnu. Det var også et stort held at maskinstationen lige havde tid den ene dag med tørvejr", fortæller Tove Jensen.

Udbyttet i vårbyggen er hun ikke klar over, men vandprocenten ligger på 17 procent.

"Jeg tror min mand er tilfreds, han har i hvert fald sagt at det er gået ok. Større ord får du nok ikke ud af ham", siger Tove Jensen med et smil.

Med billederne deltager Tove Jensen i konkurrencen "Skyd Høsten Bedst"

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Sådan gør du

Skyd høsten bedst:

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad WiFi 32GB til værdi 2.280 kr. samt 5 x 1 valgfrit årsabonnoment på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.114 kr.

Skyd bedste video:

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her:

www.landbrugsavisen.dk/skyd-2019

Emneord

Skyd Høsten 2019

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle