Danish Crown åbner for nye andelsejere

Antallet af udsatte grise på slagterierne er nu så lavt, at der igen åbnes for nye andelsejere uden venteliste. So-andelsejere må dog vente

Antallet af udsatte grise på Danish Crowns slagterier er nu så lavt, at slagteriet igen kan tage nye andelsejere ind i selskabet uden venteliste.

Ventelisten blev indført i november sidste år for at sikre, at de ekstraordinært store tilførsler til slagtninger ikke gik ud over de eksisterende andelsejere. 

Årsagen var et stigende pres på slagtekapaciteten. Tilførslerne af grise steg kraftigt efter udbruddet af afrikansk svinepest i tyske svinebesætninger og samtidig påvirkede omfattende forholdsregler mod Covid-19 slagtekapaciteten i negativ retning.

I marts i år åbnede slagteriet så for ventelisten, men kæmpede stadig hen over foråret med udsatte slagtninger som følge af de mange helligdage. Eksempelvis blev der udsat 125.000 slagtninger til ugen efter Kristi Himmelfart i slutningen af maj. 

Men ved udgangen af denne uge er der dog slagtet op på Danish Crowns slagterier, og derfor afskaffes ventelisten for nuværende, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Dog er situationen fortsat en anden på so-området, hvor anlægget i Skærbæk stadig oplever store tilførsler af søer til slagtning. Her udsættes der 1.100 søer til næste uge.

Derfor fastholdes ventelisten for nye so-andelsejere indtil videre.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle