Danish Crown åbner venteliste: Kampen om danske slagtegrise skærpes

Slagterikoncernen Danish Crown åbner nu igen for deres venteliste for nye andelshavere.

En stærk drift på slagterierne betyder, at Danish Crown efter omkring et halvt års stop for optagelse af nye andelshavere, nu er klar til at byde de første nye andelshavere velkommen.

Derfor åbnes der for optag af nye andelshavere fra den venteliste, der har været gældende siden starten af november sidste år. De nye andelshavere optages i den rækkefølge, som de står opført på ventelisten.

Det meddeleler Danish Crown onsdag morgen.
 
- Det er dejligt, at vi er nået hertil. Det er vi kun, fordi medarbejderne hele vejen rundt har hængt i. Nu begynder medarbejderne i ejerservice at kontakte dem, der står på ventelisten. Vi kan se, at vi snart har plads til de første, og vi forventer herefter at optage nye andelsejere (andelshavere, red.) løbende, siger bestyrelsesformand Erik Bredholt.
 
Det var et stigende pres på slagtekapaciteten, der i starten af november fik Danish Crown til at indføre en midlertidig venteliste for optagelse af nye griseandelshavere. Tilførslerne af grise steg kraftigt efter udbruddet af afrikansk svinepest i tyske svinebesætninger og samtidig påvirkede omfattende forholdsregler mod COVID-19 slagtekapaciteten i negativ retning.
 
Når producenterne på ventelisten nu får tilbud om at blive optaget som andelshaver i Danish Crown, så skal de kunne starte levering af grise indenfor tre måneder.
 
- Vi vil gerne tage ansvar, og vi håber forholdsvis hurtigt at kunne tage et pænt antal nye andelsejere ind, men det skal ske i et tempo, så det ikke går ud over vores evne til at servicere de nuværende andelsejere. Vi er bevidste om, at ikke alle nye leverandører kan begynde at levere med tre måneders varsel, men det er vores opgave at sikre den bedst mulige udnyttelse af kapaciteten på slagterierne, så derfor er det nødvendigt at optage nye andelsejere efter denne model. Hvis man som producent ikke kan sige ja tak i første omgang, så fastholder man sin plads på ventelisten og vil få chancen igen, så snart det igen bliver muligt at optage nye andelsejere, siger Erik Bredholt.
 
Danish Crown vil i de kommende dage begynde at kontakte producenterne på ventelisten, og det vil ske i den rækkefølge, de står opført. 

I vinteren 2020 blev der også lukket for optag af nye andelshavere hos Danish Crown, der åbnede for nye producenter igen i i marts 2021.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle