Danish Crown udsætter 72.000 grise

Danish Crown mærker større tilmeldinger - og sammen med Ringsted-begrænsningerne betyder det udsatte grise.

Danish Crown må udsætte grise både fra denne og fra den kommende uge.

I alt er koncernen bagud svarende til en slagtedag, fremgår det af dagens opdatering fra slagterikoncernen.

Det er såvel højere tilmeldinger end planlagt til slagtning, samt corona-situationen i Ringsted, der er baggrunden for udsættelserne. I alt forventer koncernen at måtte udsætte 72.000 grise til den kommende uge, selv om de var tilmeldt i denne.

Udsættelserne vil især ramme på Sjælland, som følge af, at Ringsted-slagteriet kører på halv kraft. Men Danish Crown gør klart, at alle kredse vil blive påvirket.

"Der vil blive kørt en del grise til Blans og Horsens, og staldene i Horsens og Ringsted vil igen blive åbnet søndag for at maksimere den mulige køretid for vognmændene. Vi håber på alles forståelse og hjælp i situationen – eksempelvis med læsning af grise søndag", bemærker koncernen.

Hvor man i Skærbæk vil tage overarbejde i fire dage den kommende uge og derfor forventer at indhente fra 600 udsatte søer i denne uge til 400 udsatte søer til næste, er forventningen lidt mindre positiv, når det gælder slagtesvin.

"Forventningen til næste uge er, at der vil blive behov for at udsætte omkring 79.000 grise, men det er behæftet med usikkerhed grundet den nuværende situation", lyder det.
 
Danish Crowns konkurrent Tican i Brørup og Thisted kæmper stadig med endnu større udsættelser. Her er der fortsat et efterslæb på 8 dage - hvilket ifølge de seneste meldinger fra det tyskejede slagteri kan føre til forskydninger på op til 14 dage i afhentningerne.

 

Emneord

coronavirus

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle