Danskere i Kina: Får tre-cifret millionunderskud i år

Udsigt til endnu et tre-cifret millionunderskud hos de danske svineproducenter i Scandinavian Farms.

Efter en stribe gode år med to-cifrede millionoverskud landede de danske ejere af svineproduktionen Scandinavian Farms Pig Industries i Kina sidste år et underskud på 110 mio. kr. 

Det var en kombination af store problemer med sygdomme, en lav svinenotering og høje foderpriser, der lå bag underskuddet på farmen.

Staldene ligger i Lianyungang syd for Beijing, hvor der er plads til 15.000 søer og kapacitet til en årlig produktion af slagtesvin på 350.000.

"Som det ser ud nu, bliver vores underskud i år i samme størrelsesorden som sidste år - eller lidt større. Det slår os ikke ud, men jeg ærgrer mig dog over det", siger Claus Ewers, der er direktør i Scandinavian Farms Invest, der ejer farmen i Kina.

I øjeblikket står alle staldene tomme på farmen, men det er planen at starte produktion op igen lige efter nytår.

"Vi tror, at det bliver rigtig godt at have svineproduktion i Kina de næste år. Det kommer til at tage mellem fem og ti år før hele den kinesiske svineproduktion er på fode, og jeg er sikker på, at vi snart får overskud igen. Men det kræver, at vi kan holde diverse svinesygdomme ude. Det er virkeligheden i dag - i Kina og i alle andre lande - at sygdomme skal holdes ude", siger Claus Ewers.

Scandinavian Farms Pig Industries har byggetilladelser til at udvide produktionen fra de nuværende godt 15.000 til 22.000 søer.

"De tilladelser er et stort aktiv. De er ikke lette at få i Kina, og kan vi holde sygdommene ude, kan vi sagtens finde på at udvide. Men i første omgang spiser vi brød til. Nu skal vi lige godt i gang igen", siger Claus Ewers.

Læs mere om danskernes planer om at starte produktionen op igen i Kina, og hvordan de beskytter farmen og svinene mod afrikansk svinepest, i LandbrugsAvisen lørdag 10. august 2019.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle