DC i nyt samarbejde - supermarked skifter til OUA-svinekød

Det konventionelle svinekødssortiment i samtlige danske Netto-butikker bliver skiftet ud med kød fra grise opdrættet uden brug af antibiotika.

I et nyt samarbejde mellem Salling Group og Danish Crown bliver det konventionelle svinekød i køledisken i Netto nu udskiftet med såkaldt OUA-grisekød, der er opdrættet uden brug af antibiotika. 

Det nye tiltag blev præsenteret onsdag i en helt ny Netto-butik i Aarhus, hvor Jais Valeur, Group CEO i Danish Crown, Martin Hasgaard Olesen, kommierciel direktør i Netto, og Per Bank, Group CEO i Salling Group, præsenterede kødet.

"I 2015 startede fire bornholmske landmænd op med opdræt uden brug af antibiotika, og det var op ad bakke for dem i starten. Men nu er produktionen oppe på 5000-6000 grise om ugen, og vi kan dermed dække behovet i de danske Netto-butikker", siger han.

Prisen på det nye kød bliver den samme som hiditil, og selvom avancen er mindre, håber de tre direktører, at forbrugerne vil tage godt i mod produkterne.

"Vi ser det som en investering i folkesundheden, at vi sammen med Danish Crown og via vores kæder kan være til at drive udviklingen mod et reduceret antibiotikaforbrug", siger Per Bank, Salling Group.

Per Bank oplyser, at Salling Group og Danish Crown har investeret et tocifret millionbeløb i tiltaget.

"Nu håber vi, at forbrugerne tager godt i mod det, så vi kan skalere produktionen op og dermed gøre det billigere", siger Jais Valeur. 

De nye produkter er allerede på vej mod de første Netto-butikker, og udskiftningen vil ske hen over de kommende uger, indtil Nettos samtlige 497 butikker har fået de nye produkter på hylderne.

OUA er i flere år blevet eksporteret til især USA, og nu introduceres det altså til det danske marked.

Syge grise, der bliver behandlet med antibiotika, bliver taget ud af produktionen og slagtet som almindeligt konventionelt svinekød.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle