Derfor røg direktionen i Landbosyd: Fiktive fakturaer og utilfredse medarbejdere

Landbosyd kan ikke redegøre for en halv million kroner, fordi de er faktureret til fiktive medarbejdere. Det er blandt andet grunden til, at direktionen blev fyret.

Mange har undret sig, men nu lægger Landbosyds bestyrelsesformand Mogens Dall kortene på bordet i forhold til den meget opsigtsvækkende fyring af organisationens direktion.

Det handler nemlig hverken om rettidig omhu eller et behov for friske øjne i direktionen, som bestyrelsen ellers tidligere har begrundet fyringerne med.

For ifølge formanden er der blevet lavet fiktive fakturereringer for rådgivning for at få budgettet til at gå op, skriver Jydske Vestkysten.

Mogens Dall forklarer til avisen, at der er fundet faktureringer fra to fiktive medarbejdere, der i alt løber op i en halv million kroner for 2018 og 2019, som Landbosyd altså nu ikke kan redegøre for.

Det er anonyme tip fra utilfredse medarbejdere, der har fået bestyrelsen til at reagere, lyder det.

Bestyrelsesformanden forklarer desuden, at det er uvist, om Landbosyds kunder får sine penge tilbage, men det vil han lade være op til kunder og medlemmer, siger han til JV.

Tidligere adm. direktør Anders Andersen har ingen kommentarer til Jydske Vestkysten, mens Jan Fensholt-Jørgensen afviser anklagerne.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle