DMI: Der er mere regn på vej

De kommende dages vejr er ikke ligefrem høstvejr, ifølge seneste udmelding fra DMI. I næste uge lover de dog mere stabilt vejr.

Den knap så opmuntrende melding fra DMI lover ikke godt for høstvejret den kommende uges tid. 

Der er nemlig en del mere vand på vej.

"Vi er i en situation med et omfattende lavtryk over hele Europa og det styrer hele vores vejr i de her dage", siger vagthavende meterolog hos DMI, Martin Lindberg til landbrugsavisen.dk. 

Derfor kan der komme regn eller byger næsten hver dag frem til starten af næste uge. 

Onsdag i denne uge  kommer der igen byger ind vestfra til hele landet, men ikke voldsom store mængder - 1-10 mm. Temperaturen vil ligge på en 17-19 grader.

"Lokalt kan der komme mere og der vil komme mest på Sjælland og på Bornholm", siger Martin Lindberg. 

Natten til torsdag kommer der et lavtryk ind over landet vestfra med udbredt regn. samlet set vil der i torsdagsdøgnet komme mellem 4-10 mm regn. 

Fredag vil der være lidt opklaring om formiddagen, hvorefter det vil fortsætte med byger. Her vil temperaturerne ligge på mellem 16 og 20 grader.

Natten til lørdag kommer der mere regn ind vestfra og det er lidt usikkert, men samlet set vil der kunne komme mellem 10 og 30 mm. regn. Mest i midt- og vestjylland.

Søndag vil det igen være bygevejr, der vil give mellem 1-8 mm. regn.

"Så det er en del regn", konkluderer Martin Lindberg. 

I weekenden vil temperaturerne stige lidt og ligge på mellem 18 og 22 grader.

Dobbelt op på gennemsnit

Fra tirsdag til lørdag vil der samlet set komme omkring 45 mm. regn. Vestjyderne vil få mest og Bornholm vil få mindst - omkring 15 mm. 

"Det er næsten det dobbelte af gennemsnittet for august, der ligger på mellem 20-25 mm.". siger Martin Lindberg. 

Ifølge prognoserne vil Bornholm få omkring 120 procent af den normale nedbærsmængde for perioden, i de østlige egen vil der komme op til 140 procent af normalen, samlet set i Jylland vil der komme op til 170 procent af normalen og vestjyderne kan få op til 180 procent af den normale nedbørsmængde.

Nattemperaturen i perioden vil ligge relativt højt på 8-13 grader frem til weekenden og herefter på mellem 12 og 18 grader lørdag og søndag. 

Mere stabilt i uge 34

I starten af uge 34 vil mandag og tirsdag være en anelse køligere og ligge på 15- 20 grader.

"Vi kan ikke ude lukke byger, men samlet for ugen vil det være normalt med nedbør", siger Martin Lindberg.

Resten af uge 34 vil ser det ud til at der vil være mere stabilt vejr med mere sol, men enkelte små byger kan ikke udelukkes, lyder det.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle