DMI: Tør slutning på maj

Det bliver en tør og solrig slutning på maj, hvor kun de særligt heldige oplever små byger.

De tørstige marker må desværre vente lidt endnu på den gode danske sommerregn. Slutningen på maj bliver nemlig lige så tør, som måneden startede. 

"Det er en tør uge blandet med skyer og sol. Solen kommer godt igennem og får varmet godt op rundt omkring. Onsdag bliver det dog lidt mere skyet østpå, muligvis med lidt regn hist og pist", siger vagtchef i DMI Bolette Bundsgaard.

Der kommer stort set ingen nedbør. Nogle kan dog være heldige at få lette byger, men det vil være mærkeligt set ud fra prognosen, der tyder på maksimalt 2 mm regn.

"Det fortsætter med tørt og varmt vejr i weekenden - endda lidt varmere end i dag - flere steder op til 20 grader og nogle steder endda 23 grader", siger Bolette Bundsgaard.

Natten mellem torsdag og fredag kan temperaturen komme ned på +3 grader, og nogle steder i landet kan man risikere let frost. Der kommer dog ikke ret meget vind i ugen. Så alt i alt melder vagtchefen om en pæn forårsuge.

Lidt mere vand i juli

Når vi bevæger os ind i den første uge af juli, skulle vi meget gerne opleve lidt mere regn. Højtrykket nær Danmark bliver svækket, og der bygges i stedet op vest for De Britiske Øer. 

Det kommer til at give lidt mere ustadigt vejr med vestlig strømning og mere skyet vejr med lidt regn - dog plads til solen de fleste dage, lyder det fra langtidsmeteorolog i DMI Lisette Grenbom.

Prognosen fortæller, at der falder mellem 8-12 mm regn som byger. Dagtemperaturerne dykker en my og ligger på 13-18 graders varme.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle