Dorhmann til danske landmænd: Husk os, når I debatterer

Jørn Dohrmann, medlem af EU-parlamentet for DF, ærger sig over, at EU ikke fylder mere i landbrugsdebatten herhjemme.

Jørn Dorhmann kritiserer, at han ikke er blevet inviteret til LandboSyds konference om landbrugets rammevilkår 2. maj.

Selvom den konkrete manglende invitation var forsaget af en it-fejl, som er udbedret nu, mener han stadig at kritikken kan rettes mod hele debatten herhjemme.

"80 procent af danske love kommer fra EU - men det er sjældent, man hører noget fra de folkevalgte i EU. Hører man endeligt noget, er det en kommisær eller andet, som er udpeget," siger Jørn Dorhmann.

"For eksempel sidder jeg tit og ofte og taler med Norge om deres toldsatser på fødevarer - det er da noget, som landbruget må have en interesse i."

For ham er det en klar fejltagelse, hvis man ikke husker europaparlamentarikerne - EU er et skib, som er for tungt at vende alene - også selvom systemet kan virke fremmed og langt væk.

Landmand får nej hos teknisk udvalg til at bygge minkfarm 8. december · 15:28

"Rammevilkårenes brede linjer bliver altså bestemt i Bruxelles - men ingen kan klare det alene. Politikerne hjemme i Danmark har vist flere gange, at de ikke ser meget længere end folketingssalen. Hvis man ikke inviterer alle, så taler man bare med sig selv - man får måske de svar, man gerne vil have, men ikke de svar, der rykker på noget," siger Jørn Dorhmann.

Mogens Dall, formand for LandboSyd, beklager, at Jørn Dohrmann ikke har fået invitationen. Det skyldes en teknisk fejl, siger han. Samtlige danske EU-parlamentarikere er nu inviteret.

"De er inviteret - med glæde," siger Mogens Dall.

"Det er glædeligt, at de melder sig på banen. De er, og skal være, en naturlig del af samtalen om landbruget i Danmark. Hvis ingen fra Bruxelles var dukket op, havde vi helt sikkert savnet dem."

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu