Efter kritik fra Rigsrevisionen: Styrelse vil kræve støttekroner tilbage

Hvor det er muligt, skal der kræves støttekroner tilbage. Det melder fødevare- og landbrugsminister Rasmus Prehn (S) efter skandalesag fra Landbrugsstyrelsen.

Landbrugsstyrelsen sætter nu gang i en systematisk gennemgang af sager, hvor landmænd kan have fået uberettiget støtte ved at oprette flere selskaber.

Det sker efter Rigsrevisionen for nylig udtalte kritik af styrelsen, fordi der i en række sager er udbetalt støtte over loftet, hvor samme ejer har søgt fra flere CVR-numre.

Gennemgangen kan betyde tilbagebetaling af støttekroner, fortæller fødevare- og landbrugsminister Rasmus Prehn (S) i et ministersvar til Radikales Zenia Stampe.

"I forlængelse af gennemgangen vil der blive rejst konkrete tilbagebetalingskrav, hvor der er grundlag herfor, og taget stilling til, om der er anledning til at foretage andre relevante skridt", lyder det i svaret, der fortsætter:

"Gennemgangen vil omfatte alle ordninger, hvor problematikken om bagvedliggende ejerforhold gør sig gældende. Det gælder således også ordninger, Rigsrevisionen ikke har undersøgt".

vil belaste tilskudsmodtagere

Revisionen har konstateret en række sager fra 2014 til 2019, hvor Landbrugsstyrelsen ikke har tjekket, om der har været samme ejer bag flere CVR-numre.

Det kan betyde, at støttemodtagerne skal betale penge tilbage.

"Gennemgangen vil være ressourcekrævende og tidskrævende, og gennemgangen vil belaste en række tilskudsmodtagere. Det nærmere omfang af mulige tilbagebetalingskrav skal nærmere afklares. Landbrugsstyrelsen arbejder derfor med at tilrettelægge en så effektiv og hensigtsmæssig gennemgang som muligt", skriver Rasmus Prehn i svaret.

I andet svar til Søren Egge Rasmussen fra Enhedslisten lyder det fra ministeren, at der skal laves en udredning af embedsværkets rolle i sagen, skriver Altinget.

"Udredningen skal forestås af en ekstern juridisk ekspert med indgående kendskab til offentlig forvaltning, som også vil få til opgave at belyse, om der som led i sagsforløbet er tilsidesat regler eller almindelige forvaltningsretlige principper", skriver ministeren.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle