Efter måneders søgen: Danish Crown har fundet ny chef for finanserne

Henter nyt direktionsmedlem i Holland til afløsning af Preben Sunke.

Danish Crown sætter nu navn på den kommende finansdirektør, der skal indtræde i den kommende tre-mand store direktion for slagteriselskabet.

Ny finansdirektør, der skal afløse den mangeårige såkaldte group CFO, Preben Sunke, bliver 48-årige Thomas Ahle, melder Danish Crown.

Han hentes i Holland i selskabet Refresco, der arbejder med at hælde drikkevarer på flasker og på det punkt er blandt verdens ledende. Her er Thomas Ahle de seneste fem år avanceret fra at være chef for controlling i selskabet, til at at være finansdirektør - og det seneste halvandet år haft titlen som CFO med ansvar for den europæiske forretning.

Idet der er tale om en ansættelse til direktionen i Danish Crown, er det bestyrelsen, der har styret ansættelsesprocessen. Formand Erik Bredholt glæder sig til at få sat en tredje mand i direktionen.

"Thomas har en stærk track record med flotte resultater både hvad angår økonomi og forandringsledelse. Samtidig har han bred international erfaring, og så er han en leder med stærke kommunikationsevner", udtaler Erik Bredholt.

STærke værdier og klar strategi

Thomas Ahle er uddannet økonom fra Aarhus Universitet i 1999 og glæder sig til at vende tilbage til Danmark.

"Jeg ser frem til at begynde i Danish Crown, der er en spændende virksomhed med stærke værdier og en klar strategi. Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at understøtte arbejdet med at levere kvalitetsfødevarer og
skabe værdi og bæredygtige løsninger til ejerne, kunderne og medarbejderne", udtaler han.

Danish Crown meldte allerede ud i marts i år, at man indledte søgningen efter en afløser til Preben Sunke, der ønsker at trappe ned for opgaverne efter snart 30 år i koncernen.

Når indkøringen af Thomas Ahle er på plads efter hans start 1. februar, vil Preben Sunke koncentrere sig om sine opgaver som COO, såkaldt driftsdirektør, med en række nærmere definerede opgaver inden for strategi og effektivisering.

Derudover vil han fortsat være vice-CEO og dermed stedfortrædende for øverste chef, CEO Jais Valeur.

Formand: Thomas opfylder flest kriterier - undtagen et

Formand Erik Bredholt peger på mange gode grunde til, at Thomas Ahle blev den udvalgte blandt et større felt af kandidater.

"Vi tror, at han passer godt ind til vores selskab. Han er et godt match både på kompetencer og kemi, og også med de ting, han har lavet tidligere", forklarer Erik Bredholt.

- I meldte det ud i marts, at I ville starte søgningen. Har det ikke taget lang tid?

"Vi har kigget os godt om. Vi har også gjort en del ud af at få diversitet i vores ledelse. Den boks har vi ikke kunnet tikke af i dette tilfælde. Den boks kan Thomas af naturlige årsager ikke tikke af. Men så kan han tikke så mange andre. Så det er vi meget tilfredse med".

- Hvad kommer det til at betyde for Danish Crown, at I fremover har en tre mand stor direktion?

"Der vil hvert fald  på topniveau været et par hænder mere, som både ledelsen og bestyrelsen kan sparre med og sætte tryk på. Det betyder også, at der er nogle ting, der kan foregå på tværs af virksomheden, som vi ikke har kunnet tidligere", siger Erik Bredholt og tilføjer:

"Samtidig er der lidt mere sikkerhed, hvis nogen kommer til at falde ud. Det håber vi ikke sker".

Thomas Ahle har erfaring fra Aarhus Oliefabrik, i dag kaldet AAK, fra Cadbury, og også fra Lantmännen Unibake. Han starter i Danish Crowns hovedkontor i Randers den 1. februar.

Opdateret kl. 13.33 med interview med formand Erik Bredholt.

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle