Efter to ugers slagteri-test: Tönnies må øge slagtninger

Tönnies må øge slagtningerne i Rheda. Tiltrængt melder tyske svineproducenter.

Tyske Tönnies har fået myndighedernes tilladelse til igen at køre flere skiftehold på det store slagteri i Rheda-Wiedenbrück.

Slagteriet, der tidligere på sommeren var lukket i hele fem uger som følge af massiv coronasmitte blandt de ansatte, har de sidste to uger kørt i en slags "testperiode" med et dagligt skiftehold.

Det medførte, at slagtningerne kun nåede op på omkring 8.000 per skift. Noget lavere end de normale 25.000 grise, melder de tyske svineproducenters forening, ISN i en markedsopdatering.

Skribenterne bag opdateringen glæder sig over kapcitetsøgningerne, men understreger også, at der fortsat er et efterslæb af slagteklare grise efter den lange nedlukning af landets største slagteri.

"Det vil sandsynligvis tage nogen tid, før markedet kan løbe helt frit. En yderligere oprustning af slagteriet i Rheda-Wiedenbrück ville være fordelagtigt for en hurtig markedsaflastning", lyder det.

ISN bekræfter, at der fortsat er ophobet slagteklare grise i regionen omkring Tönnies-slagteriet, og at presset kun langsomt aftager, idet genoptagelsen af slagteri og opskæring er foregået så langsomt.

Det tyske medie Fleischwirtschaft melder dog om, at mangel på slagteklare grise i Polen er med til at afhjælpe på puklen.

Den tyske slagterinotering har ligget stabilt de seneste uger på 1,47 euro per kilo, efter en række kraftige dyk i juni. Før corona-krisen var noteringen fra omsætterorganisationen VEZG oppe over 2 euro per kilo.

 

Emneord

coronavirus

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle