Eksporten driver svinenoteringen endnu et hak op

Der er stigning på noteringen for uge 20 på både slagtesvin og søer.

Danish Crowns slagtesvinenotering for uge 20 stiger med 30 øre og ender derved lige over de 11 kr. på 11, 10 kr. pr. kg. 

Noteringen for søer stiger med 50 øre og lander dermed på en pris på 8,60 kr.pr. kg. 

Det er eksporten ud af Europa, der lige nu driver udviklingen på det europæiske marked for fersk grisekød, mens afsætningen til både supermarkeder og forarbejdningsindustrien afventer grillsæsonens start.

Det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

"Der er en lidt mærkelig stemning i øjeblikket. Der er nogle af de mindre slagterier i Europa, som lige nu skaber usikkerhed om priserne ved at gå betydeligt under de markedspriser, som vi ser. Det skyldes efter alt at dømme, at de ikke har adgang til at eksportere til Kina, og derfor er presset til at afsætte deres partier fersk", fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

Der er en jævn efterspørgsel på de fleste udskæringer, men priserne på ferske forender, nakker og kamme er under pres. Markedet ventes at vende hurtigt igen, når sommervejret får fat i Europa.

Til landene udenfor Europa er der fortsat en godt salg til Kina og en jævn afsætning til Japan.

"Vores større kapacitet på indfrysning og dermed eksport ud af Europa sammenlignet med mange af vores konkurrenter gør, at vi langt hen ad vejen kan holde os ude af de prisdiskussioner, der lige nu foregår i Europa. Derfor kan vi koncentrere os om at fastholde det momentum, vi har haft de seneste to måneder", siger Lars Albertsen.
 

 

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle