Enhedslisten-profil er ny præsident for Danmarks Naturfredningsforening

Maria Reumert Gjerding, landbrugs- og miljøordfører, er med et stort flertal netop blevet valgt som ny præsident for Danmarks Naturfredningsforening. Det skriver Altinget.

DN’s repræsentanter i Faaborg har lørdag eftermiddag valgt Maria Reumert Gjerding til ny præsident med et overbevisende flertal.

Det skriver Altinget.dk

Maria Reumert Gjerding varetager en række ordførerskaber for Enhedslisten i Folketinget, herunder posterne Klima-, miljø-, dyrevelfærds- og landbrugsordfører. Men med valget som formand for Danmarks Naturfredningsforening forlader hun ifølge Altinget Folketinget og melder sig ud af partiet.

Hun overtager opgaven fra Ella Maria Bisschop-Larsen, der har været foreningens præsident de seneste 12 år.

overbevisende sejr

Maria Reumert Gjerding modtog 134 stemmer, mens modkandidaten Rune Kjærgaard Lange, der har været en del af Danmarks Naturfredningsforening i mere end 25 år, endte med 52 stemmer.

Og den nu snart tidligere EL-politikers indtræden i Danmarks Naturfredningsforening giver da også en lykønskning fra Karen Hækkerup, adm. direktør i L&F.

"Jeg vil gerne ønske Maria Gjerding tillykke med valget. Jeg kender hende som en konstruktiv person, og det håber jeg at opleve i vores fremtidige dialoger og samarbejde,” siger Karen Hækkerup.

Maria Reumert Gjerding har en uddannelse som miljøplanlægger fra RUC i bagagen, og har i den forbindelse haft fingrene i den danske muld.

"Jeg har selv ligget i en mark og gravet sugeceller ned i jorden og lavet computerbaserede kvælstofmodeller", sagde hun tidligere på året til LandbrugsAvisen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle