Enke og børn får erstatning efter ulykke i kornsilo

Enken til ukrainsk landbrugsmedarbejder, der blev levende begravet i kornsilo i 2017, har fået en erstatning.

Familien til en 34-årig ukrainsk landbrugsmedarbejder, der i 2017 omkom efter en arbejdsulykke på en gård ved Tølløse, får en mererstatning på 665.000 kroner efter dødsfaldet.

Det skriver Fagbladet 3F.

Mererstatningen udbetales, selv om Midt- og Vestsjællands Politi endnu ikke har besluttet, om der skal rejses en sag mod landmanden for brud på arbejdsmiljøloven, skriver fagbladet.

Erstatningen er blevet tilkendt i forbindelse med et forlig indgået mellem enken og forsikringsselskabet.

Arbejdsmarkedets Erhvervssikring anerkendte i 2018 ulykken som arbejdsulykke efter arbejdsskadeloven. I den forbindelse modtog ukrainerens enke et skattefrit engangsbeløb på 165.500 kroner.

I sensommeren 2018 afgjorde Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, at enken og de to mindreårige børn havde ret til erstatning for tab af forsørger. Børnene blev hver tilkendt et skattepligtigt beløb på 1.959 kroner om måneden, indtil de fylder 18 år. 

Enke Ekaterina Makarenko blev tilkendt et skattepligtigt beløb på 5.877 kroner om måneden for en periode på tre år.

Det var 12. oktober 2017, at ukraineren mistede livet, mens han var på arbejde. Han var i gang med at fjerne spirende havre på korndyngen i en kornsilo, da han pludselig forsvandt. Det skete, da en luftlomme i kornet fik dyngen til at sunke sammen. Manden blev levende begravet og blev først gravet fri fire timer senere.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle