Er det nødvendigt for landbrugets image at holde Åbent Landbrug?

Åbent Landbrug løber af stablen denne weekend. På over 60 gårde har folk puklet for at kunne slå dørene op for nysgerrige i alle aldre.

Vi kan mærke børnefamilierne

Det er det helt sikkert. Det er en god anledning til at få en dialog med resten af samfundet - særligt børnefamilierne, som kommer ud. Vi får altid en god dialog med dem om, hvor mælken og kødet kommer fra. Det er også derfor, vi bruger mange ressourcer her i mit pastorat på Åbent Landbrug, og hele bestyrelsen arbejder på at formidle det.

John Nielsen, Tidl. formand for Dansk Landbrug Sydhavsøerne.

Vi skal åbne op, hvis vi vil accepteres

Ja. Vi er nødt til at give folk en mulighed for at få en realistisk opfattelse af, hvordan landbrugsproduktion ser ud i 2017. Alt for mange går med en forestilling om, at det er enten mere idyllisk eller industripræget, end det egenligt er. Vi skal kommunikere ud, hvis den brede befolkning skal acceptere vores eksistens.

Nis Kristian Hjort, formand for Vejle-Fredericia Landboforening.

DLG flytter hovedkontoret fra København til Fredericia 16. november · 14:01

Afstanden skal være kort

Det er et godt vindue for at vise landbruget frem. Hvis vi ikke havde Åbent Landbrug, ville der blive en større afstand mellem forbruger og landmand, og de organisationer, som profilerer sig ved at nedgøre landbruget, ville få alt for stor en grobrund. Jeg tror, at når vi åbner landbruget op, bliver mange af misforståelserne ryddet af vejen.

Hans Gæmelke,  formand for Djursland Landboforening.

 

 

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu