Europæiske griseslagtninger i stort fald

Danmark falder sammen med resten af Europa målt på antal griseslagtninger.

EU-landene har betydeligt færre griseslagtninger efter årets første ni måneder.

Ifølge tal fra Eurostat, Markedsnyt for grisekød har gransket, er slagtningerne af grise i EU-27 faldet med 4,4 procent med udgangen af september målt i forhold til samme  periode af 2021. Nedturen er gået stærkere i løbet af tredje kvartal med 6,4 procent færre slagtninger end samme periode i 2021. I 1. og 2. kvartal af 2022 var der fald på henholdsvis 3,4 og 3,5 procent.

Størst fald er registreret i Tyskland, der går massive 9,0 procent tilbage i antal slagtninger. Herefter følger Belgien med 8,6 procents tilbagegang, og Polen rammer næsten samme nedtur med 8,3 procent færre slagtninger.

Fire af de store griseproducerende lande i EU, Holland, Frankrig, Spanien og Danmark oplever alle tilbagegange, der er mindre end EU-27-gennemsnittet. Bedst klarer Holland sig med 0,6 procent færre slagtninger, herefter følger Frankrig med 1,1 procent færre slagtninger, mens Spanien oplever en tilbagegang i antal slagtninger på 1,7 procent. Antallet af slagtninger i Danmark er 3,0 procent færre end i 2021.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle