Fem elselskaber får kritik for greenwashing af strøm

Forbrugerrådet Tænk og Rådet for Grøn omstilling vurderer, at det er greenwashing, når danske elselskaber kalder deres strøm for klimaneutralt, hvis selskaberne opnår den status gennem køb af klimakreditter og skovrejsning.

Danske forbrugere og virksomheder bliver ført bag lyset, når de køber strøm fra fem elselskaber, der lover ”klimaneutral strøm”. 

Det skriver Børsen.

Avisen har igennem længere tid skrevet om de fem danske elselskaber Grow Energy, Ewii, Natur-Energi, selskabet NRGI og Scan-energi, der alle markedsfører deres produkter som enten CO2-neutrale eller klimaneutrale.  

Men det kan være Greenwashing. Det vurderer i hvert fald Forbrugerrådet Tænk og Rådet for Grøn omstilling (RGO) på baggrund af avisens artikler. 

- Vi synes ikke, man bør kalde strøm for hverken bæredygtigt eller CO2-neutralt. Vi opfatter det som greenwashing, men det kræver et grundigere kig på retningslinjerne på området for at vurdere, om det er direkte ulovligt, siger chefkonsulent for bæredygtigt forbrug hos Forbrugerrådet Tænk Vagn Jelsøe.

De fire af selskaber dokumenterer deres klimareduktion ved at købe klimakreditter gennem andre selskaber, og ét selskab planter skov i et skovprojekt. 

/kold 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle