Genopbygningen af Kinas svineproduktion fortsætter frem med buldrende hast

Kina har trods de aktuelle udfordringer i svinesektoren godt gang i svinekødsproduktionen, der fortsætter med at stige - og dermed vil importen formentlig falde langt mere end først antaget i 2021.

De danske svineproducenter har uden tvivl mærket konsekvenserne af, at kineserne er ved at have opbygget en relativt stor svineproduktion igen, efter landet blev ramt af afrikansk svinepest.

For gang i produktionen, dét er der kommet. Den seneste rapport fra USDA, der blev offentliggjort i sidste uge, viser nemlig en stor opskrivning af produktionen af svinekød i Kina i 2021. Det skriver Markedsnyt for Grisekød, der har samlet nogle af rapportens konklusioner.

I juli forventede USDA, det amerikanske landbrugsministerium, en kinesisk produktion omkring 43,8 mio. ton, men det er nu hævet til 46 mio. ton. 

Dermed er produktionen efterhånden markant forbedret i forhold til i 2019.

Kina blev ramt af afrikansk svinepest i 2018 og halverede næsten dets svinebestand frem til 2019. 

Der er dog stadig et stykke vej for den kinesiske svinebranche, før man har genvundet samme niveau som før sygdommens indtog, der dengang lød på over 54 mio. ton.

importbehovet falder

Dermed stadfæster rapporten også, at kineserne nu efterhånden igen producerer så meget svinekød selv, at de kan sænke importen.

Det har fået USDA til kraftigt at nedjustere Kinas samlede forventede import af svinekød i 2021. Tilbage i juli forventede man en kinesisk import i størrelsesordenen 5 mio. ton, men i oktober er den forventning nu nedskrevet til 4,5 mio. ton.

I 2020 importerede Kina godt 5,3 mio. ton svinekød, og dermed forvente USDA altså, at Kinas import af svinekød vil falde med i alt 15 procent fra 2020 til 2021, som flere ekspoerter også tidligere har fremført.

Måske en lille import-fremgang i 2022

Der er dog håb for, at de danske svineproducenter kan hente lidt fremgang i Kina igen i 2022, lyder det.

For i 2022 forventer USDA, at den kinesiek produktion igen vil falde med 5 procent som en konsekvens af de lige nu lave svinepriser og dårlige produktionsøkonomi for de kinesiske svineproducenter.

Dermed forventer USDA også, at den lavere Kinesiske produktion vil betyde en lille stigning i den kinesiske import igen i andet halvår af 2022. 

Tallene i rapporten fra USDA dækker kun fersk/frosset og forarbejdet svinekød, og den store kinesiske import af biprodukter er dermed ikke talt med i import-tallene.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle