Glad mælkeproducent: Slut med tom stald

Mogens Hjort Jensen fra Dolmer ved Grenå er glad for, at han nu ikke skal slagte ud op mod 1. april.

Mogens Hjort Jensen har været mælkeproducent i 21 år, og han har altid været underlagt mælkekvoter fra EU. Han er glad for, at kvotesystemet i dag er fortid.

"Det vi vil se i første omgang rundt omkring i Danmark, det er, at staldene vil blive fyldt op igen. Hvert år, når vi nærmer os april, har mange måttet sende køerne på slagteriet eller til eksport. Det gælder også os. Men fremover vil vi ikke have tomme stalde, men forsøge at fylde dem op hele tiden," siger Mogens Hjort Jensen til DR Østjylland.

Mogens Hjort Jensen driver sammen med sin familie en gård med 330 køer ved landsbyen Dolmer ved Grenå.

"Hvis mælkeproduktionen i Danmark bliver øget, vil det betyde flere arbejdspladser på bedrifterne og især på mejerierne og slagterierne," siger Mogens Hjort Jensen.

Globalt marked

Det giver ikke nødvendigvis en lavere pris til landmanden for mælken, tænker Mogens Hjort Jensen.

"Det, vi har set de sidste ti år, det er, at det ikke er Danmark isoleret, der sætter prisen. Det er begivenheder ude i verden. Hvis det er tørvej i New Zeeland, så stiger vores pris lidt. Hvis det går rigtig godt, og græsset gror i New Zealand og USA, så falder prisen her. Vores danske produktion er jo så lille i forhold til verden, at det er jeg såmænd ikke så nervøs for," siger Mogens Hjort Jensen til DR Østjylland.

Emneord

mælk

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle