Greenpeace: Slut med 'Klimakontrolleret gris' i supermarkederne

Ifølge Greenpeace stopper alle danske supermarkeder med at sælge kød mærket 'klimakontrolleret gris' fra Danish Crown.

Alle supermarkeder i Danmark har nu meldt ud, at de ikke vil sælge kød mærket med Danish Crowns egen mærkningsordning 'Klimakontrolleret gris'

Det kan Greenpeace konstatere på baggrund af dialog med landets supermarkeder, skriver organisationen i en pressemeddelelse.

I løbet af sommeren meldte COOP, Lidl og Aldi ud, at de ikke ville sælge 'Klimakontrolleret gris', efter Greenpeace klagede over mærkningen og kampagnen til Forbrugerombudsmanden for greenwashing og vildledende markedsføring, og tre andre grønne organisationer stævnede slagterigiganten for kampagnen med samme begrundelse.

Nu har Salling Group, Nemlig.com, REMA 1000 og Dagrofa taget samme beslutning, og dermed har alle danske supermarkedskæder valgt at stoppe salget af Klimakontrolleret gris.

Ifølge kampagneleder Kristine Clement fra landbrug og skov i Greenpeac er det godt nyt for forbrugerne.

"Supermarkederne skal have ros for at sætte foden ned overfor Danish Crown. De har stor indflydelse på danskernes indkøb og forbrug af fødevarer. Vores indkøbsvalg påvirkes af de budskaber, vi møder i deres butikker og på deres hjemmesider", siger hun i pressemeddelelsen.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle