Butikker dropper Danish Crowns klimamærke

Både Lidl og butikskæden Coop har fravalgt at sælge gris mærket med Danish Crowns "klimakontrolleret gris" efter anklager om at mærket er Greenwashing.

I butikskæderne Lidl og Coop kan man fremover ikke længere finde Danish Crowns lyserøde mærkat med teksten "klimakontrolleret gris" på kødpakkerne i køledisken.

Butikskæderne har nemlig besluttet at droppe mærkningen, efter slagterikoncernen er blevet kritiseret for kampagnen og beskyldt for greenwashing. Det skriver Børsen.dk.

"Vi er glade for forbedringer af klimaaftrykket hos vores leverandører, men vi synes ikke, at den kampagne er retvisende over for forbrugerne. Er det kød, vi får fra Danish Crown, bedre end det, vi får fra andre leverandører? Det har Danish Crown ikke kunnet dokumentere. Og så er der jo ikke nogen klimafordel i det", siger csr-chef i Coop Thomas Roland.

Blandt andet Greenpeace har kritiseret kampagnen, og senest har de tre foreninger Dansk Vegetarisk Forening, Klimabevægelsen og Den Grønne Studenterbevægelse stævnet Danish Crown for vildledning af forbrugerne.

Hos Danish Crown melder pressechef Jens Hansen, at man er ærgerlig over at kæderne sætter mærket i bero, og at man ser frem til Forbrugerombudsmandens afgørelse af sagen.

Danish Crown har også tidligere forklaret til landbrugsvaisen.dk, at slagteriet ikke mener at kampagnen er vildledende og afviser, at det er greenwashing - altså at slagterikoncernen antyder, at deres grisekød er mere klimavenligt, end det reelt er.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle