Overblik: 5 tandslibere til pattegrise – skal være nem at håndtere

For at mindske forekomsten af bidemærker hos søer, kan man slibe pattegrisenes tænder. Det skal gøres meget præcis, da der ellers er risiko for infektioner. Se oversigten med fem tandslibere på det danske marked

Tandslibning kan være et middel til at begrænse antallet af bidemærker hos søer.

Det er dog ikke noget som må gøres rutinemæssigt, men kun hvis der er sår på søernes yver eller pattegrisenes hoveder.

Det er ikke længere tilladt at klippe tænderne, men tandslibning kan gøre meget af det samme. Slibning af hjørnetænderne kræver dog, at personen, der skal gøre det, er uddannet til opgaven.

Undgå at slibe for dybt

Når man sliber tænderne, er det meget vigtigt, at man ikke sliber for dybt, så man kommer ned til pulpaet, som sidder under tandemaljen.

”Hvis man sliber for meget af tænderne, åbner man op for en infektionsport,” forklarer Dorthe Poulsgård Frandsen, seniorkonsulent hos Seges.

Når det skal gå hurtigt, kan man nemt komme til at slibe for dybt eller skævt.

”Når man sliber tænder hos pattegrise, har man mange patienter i tandlægestolen i løbet af kort tid,” konstaterer Dorthe Poulsgård Frandsen:

"Derfor er det vigtigt, at tandsliberen er nem at håndtere."

Find den rette balance

Hvis man sliber skævt, kan man risikere, at gøre tanden endnu mere spids, end den var, inden man gik i gang, og så er arbejdet i bedste fald spildt.

”Derfor er det vigtigt, at man finder den rette balance mellem præcision og hastighed,” fastslår Dorthe Poulsgård Frandsen.

KLIK PÅ BILLEDET HERUNDER FOR AT SE OVERSIGTEN

Redaktionens deadline for denne artikel: Maj 2020

Bemærk, at ovenstående liste er tænkt som en inspiration. Listen er ikke nødvendigvis komplet med alle tandslibere, der forhandles i Danmark.

Kontakt redaktionen, hvis du mener der er andre tandslibere på det danske marked, vi bør medtage i en senere opdatering: post@landbrugsmedierne.dk

Faktaboks

3 gode råd

  • Rengør tandsliberen efter brug
  • Slib ikke tænderne for dybt eller skævt
  • Slib ikke i mere end et sekund ad gangen

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle