Høje afregningspriser får fortsat antallet af konkurser til at falde

Der tegner sig et billede af et faldende antal konkurser i landbruget, og det skyldes gode priser hos de største driftsgrene i landbruget, vurderer cheføkonom ved Seges.

Antallet af konkurser for brancherne landbrug, skovbrug og fiskeri fortsætter med at dale en smule.

Tallene fra Danmarks statistik viser en nedgang fra 10 konkurser i juni - mod 8 konkurser samme måned året før. Målt som løbende 12 måneder er antallet af konkurser faldet til 146 konkurser. 

Det er femte måned i træk med et antal lige under 150. Det er dog samtidig et fald fra sidste år, hvor der målt på samme måde var godt 200 konkurser.

"Antallet af konkurser vil sandsynligvis falde lidt endnu, da landbruget fortsat vil være under indtryk af forholdsvis høje afregningspriser i de tre største driftsgrene gennem en længere periode", vurderer cheføkonom ved Seges Klaus Kaiser.

Danmarks Statisik gør dog fortsat opmærksom på, at tallene skal vurderes med nogen forsigtighed, på grund af sagsophobningen under Sø- og Handelsrettens samt Skifteretternes nøddrift fra 12. marts til 26. april under corona-nedlukningen. 

Ikke desto mindre tegner der sig også et billede af en vis stagnation i faldet, mener Klaus Kaiser.

"Faldhastigheden vil givetvis blive langsommere, nu hvor corona-krisen og andre forhold har bragt svine- og mælkepriserne tættere på priserne i et ”normalår”, og minkbranchen fortsat har store udfordringer. Med få undtagelser - såsom okse- og kalvekød, potteplanter og mink - har de forskellige sektorer i landbruget dog fortsat klaret sig godt gennem corona-krisen, sammenlignet med mange andre af landets brancher", siger cheføkonomen.

Tallene skal også i de næste måneder tages med forbehold, for udover usikkerheden i forbindelse med corona-krisen, giver feriemåneder traditionelt også en del sæsonmæssig usikkerhed.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle