Huttelihut: Svineprisen stiger igen - tangerer 7 år gammel rekord

For tredje uge i træk er der stigning på Danish Crowns slagtesvinenotering.

Der er intet gråvejr på markedet for grisekød i denne tid. I uge 42 stiger Danish Crowns slagtesvinenotering med 20 øre pr. kg.

Dermed er prisen nu 12,60 kr. pr. kg. for slagtesvin.

Dermed tangerer prisen en syv år gammel rekord. Sidste gang noteringen lå på det niveau var nemlig i 2012, hvor prisen lå på 12,60 i fire uger i træk frem til og med uge 43.

Noteringen for søer er uændret på 9,10 kr. pr. kg.

Mens der kommer flere og flere mørke skyer på efterårshimlen, er der absolut intet gråvejr, når det handler om afsætningen af dansk grisekød både i Europa og på verdensmarkedet, lyder det i en pressemeddelelse fra Danish Crown.

"Det er fortsat en udfordring at trække priserne op i Europa, men det kommer med små skridt, og niveauet kommer derfor langsomt tættere på de priser, vi ser på verdensmarkedet. Efterspørgslen uden for Europa er rigtig god, og vi er gået fra, at det næsten udelukkende var Kina, der agerede prismæssigt trækdyr til, at det er de asiatiske markeder i bred forstand", siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Overordnet set er der en fin efterspørgsel på alle udskæringer, men det er særligt forender, bove og brystflæsk, der trækker priserne. Højst usædvanligt for årstiden er der et rigtigt godt marked for nakker, og her er det særligt eksporten til Asien der trækker.

"Vi arbejder målrettet på at optimere vores afsætning, så vi får mest muligt ud af den gode efterspørgsel. Det handler helt konkret om at få frosset de udskæringer ind, hvor merprisen i Asien er størst i forhold til Europa. Det kan lyde simpelt, men det er faktisk et større puslespil at få til at gå op", siger Lars Albertsen.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle