Ingen andre EU-lande har CO2-afgift på landbruget

I et svar i Folketinget fra skatteminister Jeppe Bruus (S) lyder det, at Skatteministeriet ikke har kendskab til andre lande, som har CO2-afgift på landbruget.

Der skal indføres en CO2-afgift på landbruget. 

Sådan lød det fra statsminister Mette Frederiksen i sin åbningstale i Folketinget tirsdag. Dermed bliver Danmark formentlig første land i EU til at indføre en sådan afgift, og måske endda også det første land i verden.

I et svar til Dansk Folkepartis René Christensen oplyser skatteminister Jeppe Bruus, at Skatteministeriet ikke har kendskab til, at andre lande har indført CO2-afgift på landbruget.

I spørgsmålet beder René Christensen skatteministeren redegøre for, hvilke andre lande, der har indført afgift på landbrugets "ikke-energirelaterede" udledninger.

Skatteministeriet har sendt spørgsmålet videre til EU, hvor 15 lande har svaret, at de ikke har indført en afgift. Det drejer sig om Belgien,Cypern, Estland, Frankrig, Grækenland, Irland, Letland, Nederlandene, Portugal, Rumænien, Slovenien, Spanien Tjekkiet, Tyskland og Ungarn.

Kun New Zealand har meldt ud, at de ar planer om at indføre en beskatning af CO2-udledninger fra landbrugets udledninger fra 2025, men hvordan det kommer til at se ud er endnu ukendt, lyder det fra skatteministeren. 

Det var i juni, at New Zealands regering fremlagde sine planer for CO2-afgift på landbruget.

 

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle