Jyske Markets: Svage USA-hvedepriser smitter af på Europa

Det er især kommercielle interesser, som bl.a. landmænd der sælger, der presser markedet.

Trods svækkelse af US-dollars overfor euroen og short-covering, tilbagekøb af solgte kontrakter, var det ikke tilstrækkeligt med positivt nyt til, at opretholde et positivt marked for Chicago-hveden i sidste uge. Det skriver Jyske Markets i en aktuel afgrødekommentar.

Ifølge U.S. Wheat Associates er det især kommercielle interesser, som bl.a. landmænd der sælger, der presser markedet.

Heller ikke torsdagens salgstal var særligt opløftende. Salget ramte både under forventningerne og faldt pænt sammenlignet med ugen før.

I dag mandag får vi nye tal for eksport-inspektionerne i de amerikanske havne fra den forgangne uge. Med baggrund i de seneste par ugers tal, er det svært at være særlig optimistisk på hvedeeksportens vegne, men netop overraskende positivt nyt, er måske det der skal til, for at vi genfinder den gode stemning.

Næstformand inden DanAvl-møde: Lad os tale landmand til landmand 16. november · 21:16

Det svage amerikanske hvedemarked gjorde det også svært for det europæiske hvedemarked, der ellers lige var ved at udvise positive takter.

Det betyder, at maj-kontrakten i sidste uge blev banket tilbage til lavpunktet fra starten af marts og lukkede i 152 euro pr. ton. Dermed befinder vi os i et vigtigt støtteniveau for maj-kontrakten, som vi gerne ser holder.

Bryder vi modsat igennem, er der ’åben’ ned til 146-147 euro-niveauet, hvor marts-kontrakten sluttede sin levetid.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu