Kæmpe dansker-landbrug i Kina ramt af svinepest

Et stort kinesisk landbrugsselskab, der er delvist ejet af danske IFU, Investeringsfonden For Udviklingslande, er blevet ramt af afrikansk svinepest, og indtil videre er flere tusinde svin erklæret smittet.

Afrikansk svinepest fortsætter sin raseren i Kina og nu er der endnu et udbrud på en kinesisk storfarm. 

Ifølge Reuters har smitten senest ramt et kæmpelandbrug, der er delvist ejet af danske IFU - Investeringsfonden For Udviklingslande.

IFU bekræfter smitteudbruddet på sin hjemmeside.

Udbruddet af afrikansk svinepest er konstateret på farmen med en besætning på 73.000 svin i den nordøstlige Heilongjiang-provins.

nyopført farm ramt

Det sker på trods af, at farmen er nyopført med de højeste standarder af bio-sikkerhed, ligesom der er effektive sikkerhedsprocedurer, når det kommer til transport, personale og foder, skriver IFU.

"Vi har i samarbejde med vores partnere fra første dag taget situationen meget alvorligt og forsøgt at forhindre smitten i at nå vores besætninger", siger Otto Vinther Christensen, Vice President, Agribusiness, i IFU i den skriftlige erklæring.

IFU er nu i gang med at nedslagte og destruere dyrene på farmen samt desinficere staldene mv.

"Vi er naturligvis meget ærgerlige over, at det ikke lykkedes for os at holde smitten væk fra Heilongjiang. Men nu, hvor den er konstateret, følger vi de procedurer, som fastlægges af de kinesiske myndigheder for håndtering af dyr, personale og anlæg ved et konstateret smitteudbrud", siger Otto Vinther Christensen.

største farm i kina, der er ramt

Farmen er den største farm, der hidtil er blevet ramt af smitten i Kina, som siden august sidste år har spredt sig til flere egne af landet.

Indtil videre er 4686 svin ifølge de lokale kinesiske landbrugsmyndigheder blevet erklæret for smittet, mens 3766 er døde.

Landbrugsselskabet Animal Husbandry Co Ltd., som IFU er medejer af og har investeret 28,4 mio. kr. i, har en målsætning om at producere 385.000 slagtesvin om året.

Ofte har IFU gjort deres investeringer i samarbejde med andre danske investorer, men det er tilsyneladende ikke tilfældet på denne farm. 

Samlet er omkring 200.000 kinesiske svin indtil videre blevet brændt i forsøget på at mindske smittens spredning, som man har konstateret i næsten 100 tilfælde i 23 forskellige provinser.

IFU ejer en mindre del af Animal Husbandry Co Ltd., mens Zhejiang Rural Development Group Co. Ltd er majoritetsejer. 

OBS. Opdateret kl 13:17 med kommentar fra IFU.

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle