Kinas svinekødsimport fra EU fortsætter dyk og er nu lavere end sidste år

De seneste måneder er Kinas import af svinekød fra EU faldet kraftigt. Særligt et andet land har suget svinekød fra EU til sig det seneste år.

Kinas import af svinekød startede stærkt ud i starten af 2021, og alt tydede på et glimrende år for svineproducenter i store dele af verden.

Men Kinas bratte begrænsning for indkøb af svinekød kan nu tydeligt ses i eksportstatistikkerne hos EU-landene. 

Kinas importnedtur er massiv, viser de seneste eksporttal, som Markedsnyt for grisekød omtaler.

Mens eksporten af svinekød fra EU i årets første seks måneder var seks procent over niveauet for et år siden, så er det efter syv måneder nede på samme mængde som året før. Tidligere har der været meldinger om, at Kinas import af svinekød vil komme 15 procent under niveauet i 2020, og dermed skal importen falde kraftigt resten af året.

Det europæiske svinekød er dog fortsat eftertragtet, idet den totale eksportmængde ud af EU er gået frem med 12 procent i årets første syv måneder. Filippinerne, den er næststørste importør efter Kina, har således hentet 190 procent ekstra svinekød fra EU på et år, men landets indkøb er dog kun omkring 10 procent af det kinesiske. 

Filippinerne har været ramt af afrikansk svinepest siden 2019, og landet har derfor haft en stigende importandel af svinekød. Der er imidlertid meldinger om, at situationen med afrikansk svinepest er i bedring i det asiatiske land. 

Eksporttallene fra EU viser også, at den forrygende spanske vækst i eksporten af svinekød er nedadgående. Efter første halvår var stigningen på et år på 47 procent. Den er efter syv måneder af 2021 faldet til 36 procent.

Danmark udmærker sig ved at indtage andenpladsen på eksportlisten af svinekød ud af EU, men Kinas importnedtur kan også mærkes i Danmark. Efter seks måneder af 2021 var stigningen for eksporten af dansk svinekød ud af EU på 25 procent. En måned senere er den faldet til 20 procent.

Det er værd at bemærke, at den tyske eksport af svinekød trods udbrud af afrikansk svinepest ikke har lukket helt ned for eksport af tysk svinekød. I årets første syv måneder har tyskerne eksporteret 262.193 tons svinekød ud af EU, men det er alligevel et fald på 57 procent i forhold til samme periode i 2020.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle