Kinesisk svinevirksomhed får milliontab efter ASF-udbrud

Det statsejede Cofco vil trods et hårdt 2018 fortsat øge svineproduktionen og åbne flere slagterier.

Svinepesten i Kina gav det statsejede Cofco Meat et hårdt 2018. Det viser nyligt offentliggjorte regnskabstal for det store svineproduktions-selskab, skriver Reuters.

Cofco Meat, der er en af i alt 19 divisioner under Cofco, fik et driftsunderskud på hele 617 mio. danske kroner i 2018, efter ellers at have et overskud på 444 mio. danske kroner året før.

Driftsunderskuddet skal ses i forhold til, at omsætningen i selskabet var på 7 mia. kroner. 

Årsagen er svinepesten, ASF, der har resulteret i store omvæltninger over alt i Kinas svineproducerende regioner de seneste måneder. Cofco Meat peger blandt andet på de store restriktioner, der er på transport af grise som årsag til, at der i nogle regioner har været overforsyning af grise i efteråret - og dermed stort pres på svinenoteringerne.

Selskabet, der driver svineproduktion i seks provinser fordelt rundt i Kina, har to egne slagterier og dertil også forædling. Cofco Meat slagtede 2,55 mio. grise i det forgangne år - 14,5 procent mere end året før, men også et stykke fra de tidligere udmeldte ambitiøse mål om at producere op mod 10 mio. grise årligt i 2020.

Selskabet nævner i sin regnskabsmeddelelse ifølge Reuters, at man nu er klar til at "gribe de muligheder, der opstår efter udbrudene af ASF".  Her nævner de også deres afdeling for import af grisekød som et muligt sted at vokse. Samtidig ønsker man dog fortsat at udvide produktionen som planlagt. Det skal dog ske under skærpede bio-sikkerheds-tiltag, som man mener, at især de store koncerner har bedst forudsætninger for at indfase.

Omsætningen steg med tre procent i forhold til 2017. Det skyldes især, at Cofco Meat har øget importen af oksekød væsentligt, lyder det i meddelelsen til børsen i Hong Kong, hvor selskabet er registreret.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle