Kritik: Ukendt mængde spildevand havner i åer og vandløb

Det er uvist, hvor meget spildevand fra overløb, der løber ud i den danske natur, og det får flere partier og DN op i det røde felt.

Mens landbrugets påvirkning på vandløb, åer og havet bliver grundigt overvåget - og ofte er til diskussion - står det anderledes til med udledningen fra overløb af urenset spildevand.

Det vil altså sige, når kloaksystemer og renseanlæg ikke kan stå imod massive regnskyl, og urenset kloakvand dermed løber lige ud i naturen.

Miljøstyrelsen måler nemlig ikke udledningen, og styrelsens beregninger er forbundet med en usikkerhed på 150-200 procent, skriver DR.

"Vi har ikke et helt præcist billede, men vi har et billede, som vi mener er godt nok, i forhold til den belastning, som overløbene udgør", siger kontorchef i styrelsen Mikkel Hall til DR.

Danmarks Naturfredningsforening langer kraftigt ud efter styrelsen.

"Det lyder som en hel masse bortforklaringer. Det her problem skal løses. Vi skal ikke have urenset spildevand i vores natur", siger præsident Maria Reumert-Gjerding.

DR skriver videre, at flere partier kritiserer miljøminister Lea Wermelin for at være for passiv i sagen, og at de indkalder hende til samråd.

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle