Kvindelig landmand: Det bliver nok vores sidste høst

På Rude mølle i Skive, er høsten i år måske den sidste, for ejer Elisabeth Boel Jensen. Gården er nemlig sat til salg.

"Sidste skår i vores 35. og måske allersidste høst, da vi har sat gården til salg".

Sådan skriver Elisabeth Boel Jensen om de indsendte billeder til Skyd Høsten.

Elisabeth Boel Jensen overtog gården fra sin far i 1982 og har drevet den lige siden. De sidste 22 år sammen med sin mand. 

På Rude Mølle drives der 23 hektar, i år med vårbyg og vinterhvede, og græs til afgræsning samt hø. Foruden planteavl driver Elisabeth Boel Jensen en privat hestepension med plads til 20 heste.

"Jeg passer selv al hesteriet og køber hjælp af dels maskinstationen og dels en nabo til det meste af arbejdet i marken. Det er naboen, der høster med en New Holland TX 64 på det indsendte foto", oplyser Elisabeth Boel Jensen.

Høsten i år står måske til at blive parrets sidste, da gården i foråret blev sat til salg.

"Min mand og jeg har sat ejendommen til salg, da alder og helbred, gør at jeg ikke kan lige så meget som for 20 år siden. Vi vil sælge, så længe vi selv kan overkomme at passe stedet,  så det ser ordentlig ud, og imens vi orker at tømme det hele og flytte til at andet og mindre sted", fortæller Elisabeth Boel Jensen, der håber på at få et hus med have.

Giv TraktorTech i julegave Onsdag 2. december 2015 · 14:55

Elisabeth Boel Jensen har stadig nogle år, inden hun skal pensioneres og håber derfor på at finde en god arbejdsgiver, når gården først er solgt.

"Det er en stor beslutning at sælge, for jeg har nydt alle 35 år. Men da ingen i vores familie er interesseret i at købe, så har vi besluttet, at det skal være nu. Især mens vi selv kan bestemme, og vi endnu har mange år foran os", fortæller Elisabeth Boel Jensen, som ser frem til at bruge mere tid hjemme og til at fortage sig noget, der ikke altid har med "land" at gøre.

Vinterhveden blev høstet med 16-18 procent vand, hvilket Elisabeth Boel Jensen betegner som ok, når hun tager året i betragtning.

"Udbyttet har været acceptabelt og bestemt bedre end sidste år, der var noget møg! Kornet er solgt direkte til en svinebesætning i området, og det meste af halmen er også solgt", oplyser hun.

Elisabeth Boel Jensen deltog i Skyd høsten bedst med de indsendte billede. Skyd høsten 2017 er slut for i år og vinderne offentliggøres torsdag den 21. september.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Mere om temaet

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu