Landmand har ventet på 1,6 mio. kr. i over et år uden et ord

Langsom udbetaling af moderniseringsstøtte blev et hot emne i debatten, og problemet rider ministeren som en mare.

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) blev ikke skånet af de delegerede på hans første delegeretmøde, men fik landmændenes frustrationer at høre.

En landmand spurgte, om man skal finde sig i, at en manglende regning på en stikkontakt til 500 kroner skal betyde, at en ansøgning får afslag.

Venter for længe

Lars Mellemkjær, LandboNord var også ude efter håndtering af moderniseringsstøtten.

"Udbetaling af tilskud skal ske hurtigere. De er søde, når vi ringer til Landbrugsstyrelsen i Augustenborg, men vi vil også gerne have nogle svar og afgørelser", lød hans klare budskab.

Han havde gruopvækkende eksempler med fra Nordjylland.

"En landmand, der har investeret i nye farestier med 1,6 mio. kr. i tilskud har ikke hørt fra Landbrugsstyrelsen i mere end et år nu. Han bad om pengene i marts 2017, i oktober 2017 mener styrelsen, at han skal have 400.000 kr mindre. Han besvarer straks henvendelsen, og siden har han intet hørt fra Landbrugsstyrelsen",sagde han.

Lars Mellemkjær mener, at det er urimeligt, at der er gået mere end et år.

"1,6 mio. kr., der mangler på kassekreditten, er en kæmpe udfordring. Det er meget alvorligt, når man gennemfører projekter baseret på tilskud",  sagde han.

Og han er ikke den eneste. LandboNord har 15-20 sager med landmænd, der venter alt for længe på udbetalinger af moderniseringsstøtte.

Virker urimeligt

Jakob Ellemann-Jensen forsikrede, at han har fuldt fokus på problematikken og at der ’er nedsat en arbejdsgruppe’, som skal forsøge at tackle problemerne.

"Det er langt fra første gang, jeg hører om problemerne. Det virker meget urimeligt, og det rider mig som en mare", sagde ministeren, som dog ikke blev mere konkret om, hvornår problemerne kan forventes afhjulpet.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle