Landmandspar: "Det er en gave at kunne høste sammen med sine sønner"

At have børn der er så store et de kan køre traktor og deltage i høsten, er en gave syntes Helene og Jonas Einarson.

På Fredenshaab i Børkop driver Jonas og Helene Einarson landbrug. Her producerer de 7500 englandsgrise om året og dyrker 200 hektar med byg, hvede, spinat, raps og frøgræs.

På gården bor også parrets tre drenge, hvoraf to af dem deltager i høsten.

"De to ældste af vores drenge er nu så gamle, 15 og 19 år at de har en vigtig rolle i arbejdet. Det er en gave for far Jonas, at få lov til at arbejde sammen med dem. Og i øvrigt også en gave for drengene at opleve livet på landet. Når den yngste er gammel nok til at hjælpe til, er vi vist nødt til at købe en traktor mere", fortæller Helene Einarson.

Helene Einarson er selv født og opvokset på en kvæggård, men når det er høst tid er hendes job, ifølge hende selv, at lave en masse mad til de mange høst hjælpere, som trofast møder op år efter år. Noget som familien sætter stor pris på.

Den ekstra hjælp har der skam også været brug for i år, da høsten har været noget udfordrende.

" Udbyttet har været super godt. Men vejret har drillet ekstremt meget. Noget af det vi har høstet har været for vådt. Men vi er færdige nu, og det er vi taknemlige for", lyder det fra Helene Einarson som fortæller at det eneste der har skuffet i år har været deres frøgræs.

Niels Rasmussen: Jeg fik solgt gården overraskende hurtigt 14. december · 15:27

Det er Helene Einarson der har indsendt billeder af deres New Holland TX66. Som igen i år har kørt uden problemer. Hun deltager derfor i Skyd høsten Bedst.

Vil du også deltage Skyd høsten? Så klik her.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv


 

Mere om temaet

Faktaboks

Skyd høsten først

Alle afgrøder er blevet høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu