Lillebror vandt og vokser stadig

I 2014 var nordjyske Faust den mindste af fire kandidater, målt på omsætning. Men som en industriel virksomhed, der satser på at kombinere gedigent smedearbejde med ny digital teknik, lykkedes det ikke desto mindre firmaet at tage dommerne med storm:

»En yderst sympatisk virksomhed. En lille, ejerledet virksomhed, der har indset, at der skal mere til for at overleve, og som på forbilledlig vis har kombineret solidt smedearbejde med ny teknik. At give hvert eneste brændeanlæg sin egen internetside og på den måde skaffe sig mere viden om forbrændingsteknik er ganske enkelt godt set«, lød det tilbage i 2014, da Faust endte med at vinde Vækstprisen.

Professor: Hospitalsansatte slæber ikke husdyr-MRSA med på arbejde 14. december · 11:18

»Brødrene er virkelig hardcore iværksættere, der vil vækst og har forståelse for ny teknik, men hvor ledelsen helt tydeligt også har fingrene dybt nede i den daglige produktion. De har evnet at flytte sig, og de har sat sig på en meget perspektivrig branche«, sagde dommerne, der ikke tøvede med at spå Faust en fremtid på linje med vindmølleeventyret.

Eventyret lader nok vente lidt på sig endnu. Men det går bestemt ikke dårligt for Faust, der nok havde et lille dyk i bruttofortjenesten året efter. Men i 2016 lå bruttofortjenesten på 26,2 mio. kr. Det er to millioner mere, end dengang Faust vandt i 2014.

Mere om temaet

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu