Massive problemer i Tyskland: Der bliver slagtet alt for få grise

Coronapandemien har virkelig sat en kæp i hjulet på de tyske slagterier, der må arbejde på nedsat kraft. Det giver kæmpe efterslæb.

Der er opstået gevaldige problemer for de tyske svineproducenter, hvor antallet af slagtninger er faldet markant.

Ifølge Tönnies Agrarblog var antallet af slagtninger nede på 790.000 i sidste uge mod 867.000 ugen før.

Det betyder ifølge interesseorganisationen ISN, at der bliver slagtet 200.000 svin for lidt om ugen i Tyskland lige nu - dog har man bl.a. reduceret importen af smågrise, og derfor er tallet sandsynligvis noget lavere.

en mio grise i staldene til jul

Ikke desto mindre skriver Wochenblatt, at der vil stå i hvert fald en mio. slagteklare grise i staldene, når vi kommer til jul.

Det er ikke overraskende coronasituationen, der har tvunget de tyske slagterier til at sænke kapaciteten, men det kommer til at give store problemer, når grisene ikke kan komme til slagtning.

"Konsekvenserne af efterslæbte grise, der er klar til slagtning, er dramatiske", lyder det fra Dr. Robert Elmerhaus, forfatter til Tönnies Agrarblog.

slagteri forblev i drift

Hos slagterikæmpen Tönnies har man været hårdt ramt af corona blandt medarbejderne, og det skete igen for nyligt.

Det var på slagteriet i Sögel, som blev tvunget lukke ned i fredags og 22 dage frem.

Tönnies proterestede over beslutningen, og mandag blev der igen slagtet grise på slagteriet, melder flere tyske medier, herunder Top Agrar.

Det er dog med begrænset kapacitet på omkring en tredjedel af normalen, og det hjælper slet ikke på at komme det store efterslæb af grise til livs.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle