Tönnies advarer: Vi skubber mange svin foran os

Slagterigiganten Tönnies kalder det tyske marked for anspændt og anmoder om hjælp til regionalisering.

En anspændt situation på svinemarkedet. Sådan anser den tyske slagterigigant Tönnies markedet her en uge efter det første bekræftede tilfælde af afrikansk svinepest i landet.

"Opdagelsen af ​​flere vildsvin inficeret med afrikansk svinepest har på ingen måde beroliget markedet", beretter Dr. Robert Elmerhaus, der er den ansvarlige for den ugentlige markedsopdatering til de tyske leverandører til slagteriselskabet, der årligt håndterer 16,5 mio. tyske grise på sine slagterier - omkring hver tredje tyske slagtesvin.

Tönnies påpeger, at det er afgørende at finde en løsning omkring regionalisering, så eksporten til Kina kan sikres. Og så pointerer man, at de tyske landmænd lige nu må holde for:

"Vi skubber stadig et stort udvalg af levende svin foran os", lyder det, før slagteriet konstaterer, at man dog kan fastholde noteringen på 1,27 euro per kilo fra den forgangne uge.

På det tyske marked har der været talrige rygter om, at Tönnies skulle have reduceret slagtekapaciteten som følge af ASF-udbruddet - hvilket en række af konkurrenterne, herunder såvel Westfleisch som danske Danish Crown har gjort. Tönnies har offentligt nægtet, at der skulle være sket reduktioner.

Emneord

ASF i Tyskland

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle